Päästeameti üleskutse valmisolekuks seoses erakordse külmaga

Päästeameti üleskutse valmisolekuks seoses erakordse külmaga

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel tuleb alanud nädal väga külm. Minimaalne õhutemperatuur langeb -32 kraadini. Päästeamet palub kohalikel omavalitsustel valmis olla, et oma piirkonna inimesi külmaperioodil abistada. Omavalitsused võiksid ühendust võtta riskirühma kuuluvate inimestega (üksi elavad ja tervisehäiretega inimesed, eakad ja väikelastega pered), et selgitada välja, kas ja millist abi nad vajavad. Et saada ülevaade abivajajatest kiiremini, saavad toeks olla külaseltsid, ühingud või ringid, kes oma piirkonna elanikke kõige paremini tunnevad. Võib ette tulla ja selleks tuleb valmis olla, et kütteta jäänud või liigkülmast kodust on vaja inimesed ümber paigutada soojadesse ruumidesse, kus peab olema neile tagatud jook, söök, magamis- ja elementaarsed hügieenivõimalused. On oluline, et igal omavalitsusel on kontaktnumber (kontaktisik), kuhu inimesed saavad ka töövälisel ajal ja nädalavahetusel teada anda, kui nad abi vajavad, ning et info sellisest numbrist on kättesaadav ja levib elanike seas. Kaaluda tasub avalike ürituste korraldamise otstarbekust, sealhulgas siseruumides toimuvate ürituste korraldamist, kuna kohalesõit võib olla riskitegur. Tööandjad võiksid erakordselt madalate temperatuuride korral näidata üles mõistvat suhtumist ja võimaldada kas kodus töötamist või muid lahendusi. Arvestama peaks sedagi, et lapsed ei saa minna kooli või lasteaeda ja vanematel ei ole võimalust neid kellegi hooleks jätta. Elutähtsate teenuste (eelkõige küttesüsteemid ja veevarustus) ulatuslikust katkestusest, mis seavad ohtu inimeste elu või tervise, palume teavitada ka päästeasutusi.

Lugupidamisega
Päästeamet

Päästeamet on saatnud laiali hoiatuse erakodsete külmade ilmade saabumise kohta. Kui peaks juhtuma midagi meie vallas, või te teate juba ette probleemsetest kohtadest ja inimestest, siis andke tavapäraselt sellest teada andrus.umboja@joelahtme.ee või helistage mulle 5150007.

Lugupidamisega
Andrus Umboja

Vallavanem


Priit Kase 16.02.2011

Uudised

07.06.18 Tule kuulama, vaatama. TRUMMIPÄEV!

01.12.17 Uute liikluspindade nimetamine Kallavere külas

31.10.17 Mari Kalkun ja Aleksandra Kremenetski kontsert

28.03.17 Näitus Mänguasjade maania

23.03.17 Kostivere Kultuurimõisas Vladimir Võssotski, muusika õhtu.

08.11.16 TEEDE TALVINE HOOLDUS

12.10.16 Seiklusrogain “Libahundi jälg” 22. oktoobril.

25.09.16 Muuseumi katus sai uuesti tõrvatud.

23.04.16 Rootsi-Kallavere Küla Muuseum on rõõmustanud külalisi 10 aastat.

23.04.16 Kevadine ohtlike jäätmete kogumisring toimub 7. mail 2016